Kaffeløsninger
Kaffe til dine ansatte
Kaffe til dine gjester
Ubetjente handels og serverings-løsninger
Helse
Skole og utdanning
Idrett
Trening og fritid
Hotell og overnatting
Kantine, sentralkjøkken og FM
KBS
Kaffe til dine ansatte
Kaffe til dine gjester
Helse
Skole og utdanning
Idrett
Trening og fritid
Hotell og overnatting
Kantine, sentralkjøkken og FM
KBS
Kaffemaskiner
Kaffemaskiner for espressokaffe
Kaffemaskiner for hele bønner
Kaffemaskiner for filterkaffe
Kaffemaskiner for instantkaffe
Traktere og storbryggere
Gulvstående kaffemaskiner
Se alle
Vareautomater
Brus- og drikkeautomater
Mat- og snacksautomater
Smarte kjøl- og fryseskap
Tillitsskap (trust shop)
Tilleggsprodukter
Se alle
Drikkedispensere
Vanndispensere
Juice/saftdispensere
Se alle
Betalingsløsninger
NoPayN
NAYAX
Kaffemaskiner for espressokaffe
Kaffemaskiner for hele bønner
Kaffemaskiner for filterkaffe
Kaffemaskiner for instantkaffe
Traktere og storbryggere
Gulvstående kaffemaskiner
Se alle
Brus- og drikkeautomater
Mat- og snacksautomater
Smarte kjøl- og fryseskap
Tillitsskap (trust shop)
Tilleggsprodukter
Se alle
Vanndispensere
Juice/saftdispensere
Se alle
NoPayN
NAYAX
2 min lesing

Hvordan overtaler du sjefen til å kjøpe en bedre kaffemaskin til bedriften?

Skrevet av Remi Andre Olsen
den 30 september, 2019
Kan du overtale sjefen til å investere i god kaffe?

Noen argumenter er bedre enn andre, og trikset er å snakke sjefens eget språk.

Om du jobber et sted der folk ikke drikker kaffe, er det åpenbart noe galt. Kaffe har vært lønnstakernes nasjonaldrikk i en årrekke, og fungerer som både avbrekk, belønning og drivstoff. Alle fortjener god kaffe på jobb, og om sjefen ikke forstår det er det på tide å finne fram din indre forsvarsadvokat og gå i bresjen for arbeidsmiljøet.

Heldigvis er jeg ofte i snakk med sjefer og beslutningstakere i norske bedrifter, og vet hva som er viktig for dem. Som regel er de ikke så vanskelige å ha med å gjøre, om du bare presenterer argumentene dine på en god måte. Her er mine beste tips for å få med sjefen på laget i kampen om drikkelig kaffe.

 

1. Kaffe er sunt og prestasjonsfremmende

Der dine tenner løper i vann for kaffe, gjør nok ordet «prestasjon» mye av det samme for daglig leder. Jeg har tidligere skrevet en del om hvordan forskning igjen og igjen tilsier at kaffe har store positive effekter på kroppen og psyken vår.

Om kaffemaskinen på jobb ikke produserer noe folk har lyst til å drikke, betyr det også at næringsstoffene og stimulantene blir liggende.

 

2. Kaffe bygger trivsel på jobb

Kaffemaskinen er arbeidsplassens mest naturlige møtested, og blir dermed en viktig sosial arena. Det er et sted der selv folk som ikke nødvendigvis jobber så tett sammen, møtes og blir kjent med hverandre. En sammenknyttet arbeidsplass er en god arbeidsplass, som oftere trekker i samme retning enn dersom alle sitter isolert for seg selv.

Ikke minst kan jeg vise til Fredrik Herzbergs funn om såkalte hygienefaktorer på jobb. Han er forsker og psykolog, og blir ofte trukket fram når man snakker om trivsel på arbeidsplassen. Med hygienefaktorer mener han små men konstante irritasjonsmomenter som gradvis bryter ned motivasjonen på jobb. Eksempler er dårlig luft, lite lys, eller ja – vond kaffe.

 

3. Gjør arbeidsplassen til et bedre vertskap

Førsteinntrykket betyr som kjent mye, og det første mange gjør når de får kunder eller samarbeidspartnere på besøk er å spørre om de kunne tenkt seg noe å drikke. Serverer du opp en kopp med smakløs eller sur kaffe, kommer det underbevisst (eller helt bevisst) til å påvirke inntrykket de får av hvem dere er som bedrift.

Til sammenligning vil (for eksempel) en rykende fersk espresso som faktisk smaker skikkelig espresso vise at det er en arbeidsplass som tar detaljene på alvor, og ikke minst bryr seg om de ansatte. Ikke minst vil noe godt i koppen påvirke humøret positivt, og det er sjelden negativt i viktige møtesituasjoner.

 

4. Det koster overraskende lite

Til syvende og sist er det ofte bunnlinja som er viktigst for dem som sitter med en sjefsrolle, og det er klart at ingen ønsker å overskride budsjettet. Da er det lett å tenke at kaffe er kaffe, og en ny eller dyrere maskin blir en unødvendig utgift.

Men dyrere trenger ikke å bety dyrt.

Løsninger med kaffemaskin og abonnement betales som regel i månedlige avdrag, og kan koste så lite som en tusenlapp i måneden for én maskin med tilhørende kaffebønner og utstyr. Snakker vi den absolutte premiumløsningen kan det hende vi må opp i hele to tusenlapper.

Om sjefen altså må ut med 1–2000 kr i måneden for å gjøre dere ansatte lykkeligere, mer produktive, sunnere og samtidig fremstå som en helt, vil jeg påstå at det er et direkte røverkjøp. Det tror jeg de fleste vil si seg enig i.
 

5. Tilby deg å ta vedlikeholdsansvaret

Kanskje er det mest utsikten for mer jobb og nok et stressmoment å holde fingrene i, som holder sjefen tilbake. Da kan du løfte den børen av skuldrene hennes ved å tilby deg å ta vedlikeholdsansvaret selv. Det er en fin måte å vise at du er seriøs på, samtidig som en solid kaffemaskin er veldig enkel å vedlikeholde. Som regel er det snakk om å fylle på bønner og å trykke «start» på renseprogrammet på slutten av dagen.

Påta deg også å ta rollen som kontaktperson for kaffeleverandøren, og alt sjefen egentlig trenger å gjøre er å bidra med underskriften sin. Da blir det også enklere å si ja.

Forrige artikkel

8 tips for å holde energien på topp i vintermørket

Neste artikkel

Hvordan velge riktig kaffemaskin til din bedrift

Kontakt oss