Varoma Blog
velkommen til

KAFFEBLOGGEN

  SISTE ARTIKLER 

  Lenge har kaffe holdt Norge i gang, og...

  Halden kommune ønsket en kantine løsning...

  Visste du at kaffe gjør oss mer positive i gruppearbeid og møter?

  30/04/2019,     Av Remi Andre Olsen,

  Forsøk i California avslører at koffein ikke bare gjør oss mer oppvakte, men også mer positive.
  Noen av kaffens gode egenskaper er nærmest ubestridte – en rykende varm kopp gjør at vi våkner opp og blir mer fokuserte. Nå viser forskning fra UC Davis i California at manges yndlingsdrikk også gjør oss mer positive til både oss selv og andre. Kanskje er det grunnen til at så mange velger å møte venner over en kopp kaffe?

  Slik gjorde de forsøket

  Forskerne fikk studenter ved universitetet til å delta i en gruppediskusjon, men ble delt inn i to grupper hvorav den ene fikk kaffe i forkant, den andre ikke. Deretter fikk de lese litt om Occupy Wall Street-bevegelsen, for så å diskutere temaet i plenum. Poenget var bevisst å velge et kontroversielt samtaleemne, som vanligvis vil lede til gnisninger.

  Har du lest: 5 prestasjonsfremmende effekter kaffe har på hjernen vår

  Etter å ha snakket sammen i 15 minutter, ble deltakerne bedt om å evaluere sin egen og de andres deltakelse. De som hadde fått i seg kaffe først var konsekvent mer positive til begge parter. For å være helt sikre på at det var kaffen og ikke bare den sosiale stunden i forkant som ga utslag, gjorde de eksperimentet på nytt og ga halvparten koffeinfri kaffe. Kun de som hadde fått ekte kaffe viste de overraskende resultatene.
  kaffe på jobben


  Hvorfor gjør kaffe oss positive?

  Forskerne er samstemte: Det er fordi vi blir mer oppvakte av koffein. I spørreskjemaet som ble utdelt i etterkant var det en klar sammenheng mellom hvor positiv og hvor oppvakt hver deltaker følte seg. Det ser ut som at når vi følger bedre med i en gruppediskusjon, legger vi også mer merke til hvor mye de andre (og vi selv!) faktisk deltar. Forskerne som observerte det hele noterte også at de koffeinholdige studentene hadde mer relevante innspill.

  Har du lest: Hvorfor kan kaffe øke trivselen på jobb?

  Alt dette tyder på at det er store fordeler å hente ved å ta med kaffekanna inn på møterommet, eller i gruppearbeid. Fordelene kommer i tillegg til de andre dokumenterte effektene, som raskere reaksjonstid, mer nøyaktige løsninger og trivsel på arbeidsplassen.

  Som kaffeentusiast bekrefter jo alt dette egentlig bare mine mistanker, men det er gøy å se hvordan forskningen underbygger de kulturelle forestillingene mange av oss har om kaffe fra før. Koffein er jaggu ikke noe å kimse av.

  kaffekopper

  Finn den beste kaffemaskinen til arbeidsplassen din


  Sørg for at de ansatte får god kaffe på jobb hver dag ved å velge en kaffemaskin som tar utgangspunkt i deres behov og preferanser. Ta vår kaffemaskintest!

  Remi Andre Olsen

  Remi er grunnlegger og daglig leder i v:aroma.

  Remi Andre Olsen

  coffee-beans.png
  Usikker på hvilken kaffemaskin du bør velge?

  Ta testen og finn den beste kaffemaskinen til din bedrift

  Kaffen på jobb er for mange den viktigste koppen de drikker i hverdagen. Sørg for at de ansatte får god kaffe på jobb hver dag ved å velge en kaffemaskin som tar utgangspunkt i deres behov og preferanser.
  Ta testen her