Ta et øyeblikk og tenk på hvor den beste kaffen kommer fra. Land som Brasil, Colombia og Etiopia kommer sannsynligvis til tankene, ikke sant? Men visste du at Mexico er den åttende størstekaffeprodusenten i verden?De produserer over 270 000 000 kg kaffe. (Det utgjør 2,5 prosent av verdenskaffe.)


Landets spesielt store tilstedeværelse i kaffeindustrien er sannsynligvis grunnen til at du får så mange forskjellige resultater etter å ha skrevet «mexican coffee» i søkefeltet på Google. De fleste av resultatene dine vil sannsynligvis være varianter av oppskrifter for cafe de olla, eller "kaffe fra en kanne", en tradisjonell meksikansk drikk som har vært inspirasjon for oppskriften nedenfor. Den opprinnelige cafe de olla er laget av kaffe kokt i en leirgryte kalt en olla med piloncillo, som er hardpakkede kjegler av rørsukker og kanel. Denne oppskriften viker mye fra originalen, men har latt seg inspirere av smakene i den søte kaffedrikken. 

Dette trenger du: 

  • 1 kopp sterk, god kaffe
  • 2 teskjeer kanel 
  • et par nellik stenger 
  • en stjerneanis 
  • 0,5 dl melk 
  • 0,5 dl kremfløte (kremfløten kan sløyfes og erstattes med melk, men da anbefaler jeg at det brukes en hel type, ikke skummet eller for mager) 
  • 1 spiseskje brunt sukker (jeg synes denne mengden er for mye, så jeg velger å heller ha litt sukker i hver kopp etter ønske) 
  • 0,5 teskje vanilje sukker

Sett på kaffen til brygging. Finn frem en liten kjele og ha i de andre ingrediensene. Varm disse opp (ikke kok!) mens kaffen brygges ferdig. 

Ha litt av den varme melkeblandingen i en kopp før du heller over kaffe. Tilpass kaffe/melkemengde etter eget ønske og smak. Smak til med brunt sukker hvis du allerede har hatt det i melkeblandingen.  

Håper kaffen faller i smak! Provecho!

 

 

Vil du lese mer? Meld deg på nyhetsbrevet her!

phone