Varoma Blog
velkommen til

KAFFEBLOGGEN

  SISTE ARTIKLER 

  Lenge har kaffe holdt Norge i gang, og...

  Halden kommune ønsket en kantine løsning...

  12 rykende gode grunner til å skaffe kaffemaskin til bedriften

  31/01/2020,     Av Merete Skuland Olsen,

  Kaffemaskinen har funnet sin rettmessige plass i kontorlandskap verden over. Her er de viktigste grunnene til at flere og flere bedrifter velger å bytte ut den gamle kolbetrakteren.

   

  Det er få ting som påvirker bedriftens miljø mer enn en god og moderne kaffemaskin. Det er litt ekstra stas å komme på jobb når du vet at en kopp rykende fersk kaffe venter på deg, og samtidig betryggende å vite at en liten energiboost bare er noen skritt unna når hodet begynner å føles tungt litt ut i arbeidsdagen.

   

  Ikke trenger du å frykte at du skal være førstemann på jobb, og dermed automatisk bli tildelt ansvaret for å trakte dagens første kaffekanne, heller.

  Kaffemaskinen er på mange måter en gave fra arbeidsgiver til den ansatte. Den viser at du bryr deg nok til å unne dem kaffe av høy kvalitet, og sørger i tillegg for en god start på dagen.

  Her er 12 rykende ferske grunner til at også din bedrift bør ha minst én kaffe- og vannmaskin!

  1. Kaffemaskinen er et sentrum for trivsel

  Jeg tør påstå at enhver bedrift med kaffemaskin på kontoret har det litt triveligere. Kaffemaskinen er det ultimate møtepunktet på arbeidsplassen, og muligheten til å slå av en prat med kolleger mens koppen fylles, er for mange en viktig del av arbeidsdagen.

  Ansatte tar seg en pust i bakken med hver sin kaffekopp

  Det er her de kan sladre litt, dele morsomme opplevelser og snakke om private ting, før de setter i gang med dagens oppgaver.

  Bytt ut den gamle, slitne kaffetrakteren med en toppmoderne kaffemaskin, og du vil raskt se en endring i trivselskulturen på kontoret.
   

  2. ENKEL tilgang til kvalitetsdrikke hele dagen

  Kaffemaskiner er både kostnadseffektive og tidseffektive, så det gjør i grunnen ikke noe om kaffetørste ansatte bruker et par minutter på å skravle mens de fyller koppen. Enkoppsautomater er enkle å betjene, og selv om det fremdeles krever noe vedlikehold, er det likevel lite i forhold til hva du får.

  Med en kaffemaskin unngår du også de evinnelige klagene om at det «aldri er kaffe på trakteren», og ansatte og ledere som skal ha et møte kommer ikke til tomme kolber fordi personen som tømte kannen ikke gadd å sette på en ny.

  Kort fortalt sørger kaffemaskinen for at du kan servere kvalitetsdrikke gjennom hele arbeidsdagen, på en enkel måte.

  Les også: Hvordan velge riktig kaffemaskin til din bedrift

   

  3. Bedriften får alltid rykende fersk kaffe

  Ingen har noen gang gått inn på en kafé og spurt om å få servert en kopp med gammel, lunken kaffe. På samme måte er det ingen av de ansatte som vil plukke opp en kaffekolbe som har stått og godgjort seg i flere timer når de er på jobb.

  En god kaffemaskin – en enkoppsautomat – serverer som navnet antyder én og én kopp med kaffe. Med andre ord er hver eneste kopp nylaget der og da! Personalet ditt fortjener vel såpass? 

  New Call-to-action

  4. langt mindre svinn

  En annen fordel med enkoppsautomaten er at det reduserer kaffesvinnet. En undersøkelse har vist at en tredjedel av kaffen som lages på en kaffetrakter helles ut fordi den blir dårlig.

  Investerer du i en kaffemaskin vil kostnaden på sikt jevne seg ut i på grunn av mindre svinn. Med en enkoppsautomat vil den eneste kaffen som går til spille være det folk ikke drikker opp i koppen – vi kan dessverre ikke anbefale å ilegge ansatte påbud om å drikke opp kafferester. 

   

  Har du lest: Hvordan unngå dårlig kaffe på arbeidsplassen?

   

  5. tilby gjester og personale forskjellige typer varmdrikker

  Vi må nok bare innse at det finnes mennesker der ute som aldri vil få opp øynene opp for kaffe, utrolig som det kanskje virker. Smaken er forskjellig, og selvsagt skal man også ta hensyn til det. Kaffemaskinen tilbyr ikke bare svart kaffe, så her kan hver og én finne sin favoritt!

  I tillegg til melkebaserte kaffeprodukter tilbyr kaffemaskinen også varm sjokolade, og varmt vann til te for dem som heller vil ha det.

   

  Bedriftens kaffemaskin kan også lage kakao

   

  Det er et valg og en mulighet for alle, uansett hva gjestene foretrekker.

  6. kaffe og vann er en perfekt kombinasjon

  Kaffemaskinen settes ofte ut i kombinasjon med en vanndispenser – enten den er frittstående eller koblet til kaffemaskinen.

  Disse vanndispenserne har et filter mellom uttaket i veggen og maskinen, og serverer personalet og gjestene dine filtrert, rent og friskt vann – enda bedre enn det fra springen. De tilbyr selvsagt også vann med kullsyre, for dem som foretrekker det.

  7. øker produktiviteten og konsentrasjonsevnen

  Kaffe og vann har det de til felles at de begge bidrar til å øke produktiviteten og konsentrasjonsevnen.

  For mange er kaffekoppen det viktigste verktøyet for å komme i gang om morgenen. Hvis morgenen har vært fylt av stress og mas for å lage frokost, smøre matpakker og få sendt ungene på skolen kan dagens første kaffekopp være bryteren som setter deg i jobbmodus.

  Men kaffe er vanndrivende, og tilgang til ferskt og godt vann forebygger dehydrering i løpet av arbeidsdagen – noe som igjen fører til bedre konsentrasjonsevne og høyere produktivitet.

   

  8. holder de ansatte der de hører hjemme - på kontoret

  Kaffemaskinen bidrar også til bedriftens produktivitet på andre måter. Dårlig kaffe kan gjøre at personalet velger å sette kursen mot nærmeste Deli de Luca eller Kaffebrenneriet for å få slukket kaffetørsten. Det vil si at de bruker arbeidstiden sin på å gå ut for å få seg en bedre kopp med kaffe.

  Invester heller i en kaffemaskin, så holder de ansatte seg heller der de hører hjemme – på kontoret.

   

  Usikker på hvilken kaffeløsning som passer bedriften din best? Ta testen her og finn ut!

   

  9. kaffemaskinen gjør bedriften til en bedre vert

  Har du noen gang troppet opp til et møte, blid og fornøyd, for så ikke å bli tilbudt en kopp kaffe? Sånne opplevelser gjør noe med humøret. Har de egentlig ikke lyst til å ha deg der? Eller er de flaue over hvordan kaffen smaker?

  Folk forventer å bli tilbudt noe godt i koppen når de kommer på besøk i lokalene dine, og kaffemaskinen gjør deg til en bedre vært. Hva tror du gjestene dine vil foretrekke av en kopp med gammel kaffe fra kolben som har stått der siden morgenen av, eller en rykende fersk kopp med kvalitetskaffe fra kaffemaskinen? Og hva vil du som vert foretrekke å servere? 

  Med en kaffemaskin på jobben så vet du at du alltid har ferske kaffedrikker å servere dine gjester.  

  10. du slipper å ta turen til butikken for å kjøpe kaffe

  Hvor mange ganger i løpet av den siste måneden har du måttet løpe ned til nærmeste Joker eller Bunnpris for å kjøpe inn en nødrasjon med kaffe?

  Når du samarbeider med en profesjonell leverandør som v:aroma får du ikke bare hjelp gjennom god service – du får også en partner som tar seg av logistikken.

  Vi sørger for at du alltid har tilgang til kaffe på våre serviceruter, og ivaretar logistikken rundt alle varene som trengs til kaffeløsningen.

  11. mye større serveringskapasitet enn kaffetrakteren

  På et kontor med mange ansatte skal det ikke mye til før det blir dårlig stemning rundt kaffen, hvis alt du har å tilby er en kolbetrakter på snaue to liter. Da blir det lett kamp om de dyrebare dråpene.

  En moderne kaffemaskin lager velsmakende kaffe, gang etter gang, på løpende bånd. Her er det ingen venting på neste trakting, ei heller frykten for dårlig, lunken kaffe, ofte med litt brent smak.   

  Hver kopp tar maks 30 sekunder, fra man setter koppen under utløpet, trykker på knappen og til kaffen er klar i koppen. 

  12. du kan fortsatt trakte kaffekanner når du trenger det

  Det er selvsagt situasjoner der det likevel kan lønne seg å ha en kanne med kaffe tilgjengelig. Hvis du har invitert en gruppe mennesker på møte eller seminar vil du nødig stå og underholde dem, mens de venter pent på sin tur til å fylle koppen.

   

  De fleste moderne kaffemaskiner kan også trakte kanner ved behov, slik at du kan ha alt klart til gjestene kommer. Dermed kan du sette i gang møtet umiddelbart, uten å kaste bort unødvendig tid.

   

  ER tiden moden for å bytte ut den gamle kaffetrakteren?

  Her i v:aroma brenner vi for kaffe, og vi hjelper deg mer enn gjerne med å velge ut den perfekte kaffemaskinen for deg!

   

  Kontakt oss i dag, så sørger vi for at du kan gi dine ansatte en gave de vil glede seg over i lang tid!

   

  Alle setter pris på en god kopp kaffe!

  kaffekopper

  Finn den beste kaffemaskinen til arbeidsplassen din


  Sørg for at de ansatte får god kaffe på jobb hver dag ved å velge en kaffemaskin som tar utgangspunkt i deres behov og preferanser. Ta vår kaffemaskintest!

  Merete Skuland Olsen

  KAM i v:aroma med 10 års erfaring i kaffebransjen. Brenner for gode opplevelser og trivsel på arbeidsplassen!

  Merete Skuland Olsen

  coffee-beans.png
  Usikker på hvilken kaffemaskin du bør velge?

  Ta testen og finn den beste kaffemaskinen til din bedrift

  Kaffen på jobb er for mange den viktigste koppen de drikker i hverdagen. Sørg for at de ansatte får god kaffe på jobb hver dag ved å velge en kaffemaskin som tar utgangspunkt i deres behov og preferanser.
  Ta testen her