Varoma Blog
VELKOMMEN TIL

KAFFEBLOGGEN

  NYE ARTIKLER

  Lenge har kaffe holdt Norge i gang, og...

  Halden kommune ønsket en kantine løsning...

  10 rimelige vanntette grunner til å drikke kaffe på jobb

  26/03/2019,     Av Remi Andre Olsen,

  Vil du ha gode argumenter til å forsvare ditt enorme kaffekonsum på jobben? Letingen er herved over.


  1. Det er sunt

  Visste du at kaffe er sunt for deg? Ikke bare inneholder drikken 60 prosent av antioksidantene vi nordmenn får i oss, men er også en god kilde til B2-, B3- og B5-vitaminer, mangan og kalium. Det er tross alt laget av bønner, ikke sant? Neste gang du får dårlig samvittighet for ikke å følge fruktlobbyens råd om «fem om dagen», husk på de fem kaffekoppene du drakk på jobb!

   

  2. Du får mindre kreft i munnen

  Er det én ting vi alle kan være enige om, er det at kreft ikke er stort å samle på. Faktisk viser studier at kaffedrikking faktisk kan halvere risikoen for kreft i munn og svelg – dersom du drikker fire kopper om dagen eller mer. Te, derimot, ga tilnærmet ingen effekt fra eller til. Takk for ingenting, te.

  Les også: Alt du trenger å vite om kaffe på jobb

  3. Du viser langefingeren til Alzheimers

  Vi er lenger yrkesaktive enn noen gang, og pensjonisttilværelsen utsettes gjerne til vi virkelig begynner å dra på åra. Da er det fint å unngå demens, både for å prestere bedre i arbeidslivet og å nyte alderdommen når den endelig ankommer.

  Drikker du mye kaffe på jobb kan det holde Alzheimeren på avstand. Dels er dette fordi kaffe har en styrkende virkning på minnet vårt, men også fordi drikken motvirker betennelser i hjernen og roer ned opphopning av det skadelige (i store mengder) tau-proteinet.

  4. ...og du lever lenger!

  To studier som til sammen tar for seg over 700 000 mennesker verden over, viser at 2–4 kopper om dagen senker dødeligheten vår med 18 prosent. Det er et rimelig betydelig tall! Kaffe lar deg altså ikke bare holde ut lange arbeidsdager, men gir deg et lengre liv i tillegg.

  5. Du blir skarpere

  Jeg har tidligere skrevet om de prestasjonsfremmende effektene til kaffe. Drikken kan skilte med effekter som bedre årvåkenhet, mer nøyaktige løsninger, raskere reaksjonstid og sterkere fokus. Det høres ut som nyttige kvaliteter på jobb, det?

  6. Bare lukten er nok til å vekke deg

  Koreanske eksperimenter viser at vi ikke engang trenger å drikke kaffen for å føle oss mer opplagte. Lukten i seg selv var nok til å redusere testsubjektenes symptomer på kraftig søvnmangel. Det er noe å tenke på når du har fått litt for lite søvn dagen i forveien, og har en viktig presentasjon klokka åtte om morgenen.

  Og nei, det er ikke bare placebo fordi vi forbinder kaffe med å våkne. Testsubjektene var nemlig rotter.

  7. Kaffe skaper trivsel

  God kaffe på arbeidsplassen er en nøkkel til å skape trivsel. Faktisk slår det ut på tre forskjellige felter som alle bidrar til en god arbeidsplass: Mestringsfølelse, gode relasjoner og hygienefaktorer. Nysgjerrig på hvordan? Les blogginnlegget, da vel.

  8. Det brenner fett

  Koffein øker forbrenningen, stimulerer sentralnervesystemet og bryter ned fettsyrer. Det betyr at kaffekoppen kan være et nyttig bidrag for å oppnå sommerkroppen. Dessuten gjør attraktive mennesker det bedre i arbeidslivet, så din nye slanke kaffekropp kan skape ringvirkninger langt utenfor stranda, og er noe du kynisk kan utnytte for å bygge karriere. Bare husk å bruke filter, for å fjerne fettstoffene som ellers finnes i kaffebønnene.

  9. Du møter livet med et smil

  «Livet er ikke det verste man har, og om litt er kaffen klar» sang Benny Andersen i Ali Kaffe-reklamene (forøvrig én av våre samarbeidspartnere) – og dagens første kopp kaffe har jo en tendens til å få opp humøret. Jeg sliter i hvert fall med å føle meg altfor ille med en rykende ferskbrygget espresso i hånda. Så har kloke hoder også funnet ut at jo mer kaffe du drikker, jo bedre beskyttet er du mot depresjon. Koffein er faktisk bokstavelig talt en form for antidepressiva.

  10. Det smaker godt

  En god kopp kaffe er en ekte gourmetopplevelse, som ikke du trenger å dra til Noma for å unne deg. Skal vi være helt ærlige, er det egentlig den eneste grunnen mange av oss trenger.

  kaffekopper

  Finn den beste kaffemaskinen til arbeidsplassen din


  Sørg for at de ansatte får god kaffe på jobb hver dag ved å velge en kaffemaskin som tar utgangspunkt i deres behov og preferanser. Ta vår kaffemaskintest!

  Remi Andre Olsen

  Remi er grunnlegger og daglig leder i v:aroma.

  Remi Andre Olsen

  coffee-beans.png
  Usikker på hvilken kaffemaskin du bør velge?

  Ta testen og finn den beste kaffemaskinen til din bedrift

  Kaffen på jobb er for mange den viktigste koppen de drikker i hverdagen. Sørg for at de ansatte får god kaffe på jobb hver dag ved å velge en kaffemaskin som tar utgangspunkt i deres behov og preferanser.
  Ta testen her