Flere virksomheter ønsker å kombinere bærekraftig drift med sosialt ansvar. Med ubemannede kantineløsninger levert av inkluderingsbedrifter blir dette både mulig og praktisk.
I jakten på mer bærekraftige løsninger er det lett å tenke miljø, men sosial bærekraft er minst like viktig. Mange bedrifter ønsker å støtte arbeidsinkludering, men mangler verktøyene i praksis.
Samtidig står matservering og kantinedrift overfor strenge krav til økonomi, tilgjengelighet og kvalitet. Her er det et tydelig behov for løsninger som er driftssikre, tilpasningsdyktige og enkle å gjennomføre.
Konseptet Mat med Mening gjør det mulig å tilby fersk og variert mat på arbeidsplassen, samtidig som man støtter inkluderingsarbeid. Maten produseres og leveres av inkluderingsbedrifter, og distribueres gjennom vareautomater eller smarte kjøleskap.
Dette gir en kantineløsning som:
På Bertel O. Steens hovedkontor ønsket de å tilby mat og drikke utenom kantinens åpningstider. Løsningen ble tre smarte kjøleskap og én vendingmaskin fra v:aroma, fylt opp med fersk mat levert av inkluderingsbedriften NITOR.
"Dette er business med hjertet. Det er vinn-vinn i alle retninger," sier Marit Fjeld, eiendomsforvalter hos Bertel O. Steen.
"Maten er god, utvalget tilpasses etter behov, og samarbeidet fungerer utmerket. NITOR fyller opp skapene og justerer prisene på varer som nærmer seg utløpsdato. Det reduserer svinn og gir de ansatte et godt utvalg og gode tilbud."
Les også:
Bærekraftige løsninger for snacks og drikke – uten å gå på kompromiss med valgfrihet
Les også:
3 steder det alltid burde være en vareautomat
Vil du vite mer om hvordan inkluderingsbedrifter og smarte løsninger kan erstatte forbedre lunsjtilbudet eller supplere kantinen? Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale.