Varoma Blog
velkommen til

KAFFEBLOGGEN

  SISTE ARTIKLER 

  Lenge har kaffe holdt Norge i gang, og...

  Halden kommune ønsket en kantine løsning...

  5 grunner til å beholde kaffetrakteren på jobb

  19/04/2018,     Av Remi Andre Olsen,

  En kaffemaskin gir deg store mengder fersk kaffe, ferdig porsjonert, ved å ganske enkelt trykke på en knapp. Så hvorfor beholde den gammeldagse kaffetrakteren på arbeidsplassen?

  1. Du får ekstra spenning i hverdagen

  Uansett hvor godt du trives i jobben, så er det dager hvor ting blir litt for rutinepreget. Klokken tikker sakte mot fire, og det er få eller ingen overraskelser å se frem til. Dermed er det også kjedelig med full forutsigbarhet om det er kaffe å få tak i eller ikke.

  Med en kaffetrakter kan du aldri være sikker på om sistemann husket å fylle på kanna, og en tur for å sjekke kan lett ende i både totalt nederlag eller skinnende triumf. Forsinkede eller kaffetomme møter er en smal pris å betale for den lille adrenalininnsprøytingen du får hver gang du går på jakt etter kaffe.

  LES OGSÅ: 5 tegn på at du ikke har en god nok kaffeløsning på kontoret

  2. Det skaper mer ansvar

  Er det én ting alle i lederposisjon ønsker seg så er det at de ansatte skal ta sin del av ansvaret. En kaffetrakter krever hele tiden at noen tar ansvar for å sette på kaffen, vaske og skylle, og gjenta igjen og igjen for hver forsvinnende lille porsjon du kan lage av gangen. Sånt bygger karakter. Dessuten kan kranglene om hvem sin tur det egentlig var regnes som gratis og naturlige teambuildingøvelser.

  En kaffemaskin lar alle bare trykke på en knapp for rykende fersk kaffe, når de selv måtte ønske den. Enkelt, ja. Men kanskje for enkelt?

  3. Du risikerer ikke at de ansatte brenner seg

  Du har sikkert hørt om den amerikanske kvinnen som saksøkte McDonalds for å brenne seg på glovarm kaffe. Det er åpenbart ikke noen ønskelig situasjon. Ikke bare kunne et søksmål kostet bedriften din store penger, men du har neppe noe ønske om at noen skal skade seg på jobb uansett.

  Med kaffetrakter tar det knapt ti minutter før den varme nytraktede kaffen er omgjort til en beige lunken væske som selv det sarteste spedbarn kunne svelget uten problemer. Plutselig ble livet til HMS-ansvarlig betydelig enklere.

  LES OGSÅ: Kaffemaskinen: Helten på arbeidsplassen

  4. Samfunnet har for mange valgmuligheter

  Det er klart at det vestlige samfunnet vi har bygget i fellesskap skaper en verden av muligheter for individet, men blir det ikke nesten for mange valgmuligheter noen ganger? Det kan virke lammende på mange å hele tiden måtte ta nye valg, og deretter stresse over hvorvidt valget var det rette. Friheten er på sett og vis sitt eget fengsel.

  Kaffetrakteren gir deg svart kaffe. Legg til melk om du vil. De ansatte slipper å velge fra et omfattende smørgåsbord av macchiatoer, espressoer, cappuccinoer – for ikke å snakke om varm sjokolade eller vann med kullsyre. Er det en arbeidsplass eller en fancy kafé på Grünerløkka?

  5. Du får mer svinn

  Med en kaffetrakter kan du være sikker på at store deler av kaffebeholdningen går rett i vasken. Ok, jeg klarer ikke komme på noen overbevisende grunn til at svinn er positivt. La oss være ærlige et øyeblikk. Så lenge du er villig til å investere noen kroner i en ny løsning så er egentlig kaffemaskin å foretrekke på så godt som alle punkter. Mens kaffetrakteren fungerer godt hjemme, er den ikke spesielt godt egnet for en travel arbeidsplass.

  La oss heller takke jobbkaffetrakteren  for et godt stykke arbeid i mange år. Nå er det på tide å la den nyte en velfortjent pensjonisttilværelse.

  kaffekopper

  Finn den beste kaffemaskinen til arbeidsplassen din


  Sørg for at de ansatte får god kaffe på jobb hver dag ved å velge en kaffemaskin som tar utgangspunkt i deres behov og preferanser. Ta vår kaffemaskintest!

  Remi Andre Olsen

  Remi er grunnlegger og daglig leder i v:aroma.

  Remi Andre Olsen

  coffee-beans.png
  Usikker på hvilken kaffemaskin du bør velge?

  Ta testen og finn den beste kaffemaskinen til din bedrift

  Kaffen på jobb er for mange den viktigste koppen de drikker i hverdagen. Sørg for at de ansatte får god kaffe på jobb hver dag ved å velge en kaffemaskin som tar utgangspunkt i deres behov og preferanser.
  Ta testen her