Varoma Blog
VELKOMMEN TIL

VAROMABLOGGEN

  NYE ARTIKLER

  I v:aroma har vi etablert et unikt...

  I hjertet av Norge, blant vakre...

  Er kaffe sunt?

  14/03/2023,     Av Siri Theresa Andersen,

  Kaffe er en av de mest populære drikkene i verden og en integrert del av mange menneskers daglige rutiner. Det er anslått at over 2,25 milliarder kopper kaffe blir drukket hver dag over hele verden. Men det er ikke bare den gode smaken og aromaen som gjør kaffe så populær. Kaffe inneholder også mange næringsstoffer som kan gi en rekke helsefordeler. Det er ikke rart at "alle" drikker kaffe!

   

  Kaffe og helse

  En rekke studier har funnet at kaffe kan ha positive effekter på helsen vår. For eksempel har flere studier vist at kaffe kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer. En stor metaanalyse av 36 studier fant at moderate kaffeforbruk (tre til fem kopper om dagen) var assosiert med en 15% reduksjon i risikoen for hjerte- og karsykdommer. (1)

   

  1

   

  I tillegg kan kaffe redusere risikoen for å utvikle diabetes type 2. En studie publisert i tidsskriftet Diabetes Care fant at personer som drakk fire eller flere kopper kaffe om dagen hadde en betydelig lavere risiko for å utvikle diabetes type 2. (2)

   

  Kaffe kan også beskytte mot leverkreft og andre leversykdommer. En metaanalyse av 16 studier fant at moderat kaffeforbruk var assosiert med en redusert risiko for leverkreft og cirrhose. (3)

   

  Kaffe kan også bidra til å forbedre fysisk ytelse. Koffein i kaffe kan forbedre utholdenhet og bidra til å bryte ned fettceller. En studie publisert i Journal of Applied Physiology fant at koffein kan forbedre utholdenhet ved å øke oksidasjonen av fett under fysisk aktivitet. (4)

   

  4

   

  Kaffe kan også forbedre kognitive funksjoner, inkludert hukommelse og reaksjonstid. En studie publisert i tidsskriftet Psychopharmacology fant at koffein kan forbedre oppmerksomhet, hukommelse og reaksjonstid. (5)

   

  Kaffe og antioksidanter

  Kaffe er også en rik kilde til antioksidanter. Antioksidanter beskytter kroppen mot frie radikaler som kan føre til celleskader og øke risikoen for sykdom. Kaffe er faktisk en av de største kildene til antioksidanter i det vestlige kostholdet. En studie publisert i Journal of Agricultural and Food Chemistry fant at kaffe inneholder mer antioksidanter enn noe annet mat eller drikke, bortsett fra te. (6)

   

  3

   

  Kaffe og koffein

  Koffein er den viktigste aktive ingrediensen i kaffe og er en sentralstimulerende substans som kan øke oppmerksomhet og redusere tretthet. En gjennomsnittlig kopp kaffe inneholder omtrent 95 mg koffein. 

   

  Moderat kaffeforbruk, som tilsvarer tre til fem kopper om dagen, anses generelt å være trygt for de fleste mennesker. Imidlertid kan overdreven kaffeforbruk føre til en rekke uheldige bivirkninger, inkludert søvnløshet, hjertebank, nervøsitet og angst.

   

  Kaffe i hverdagen 

  Vi i v:aroma tror på viktigheten av å tilby kaffe av høy kvalitet til dine ansatte og kunder. Kaffe er ikke bare en viktig del av dagliglivet, men som vi leste over, gir det også mange helsefordeler som kan forbedre livskvaliteten. Derfor tilbyr vi et bredt utvalg av kaffemaskiner og -løsninger som passer til ethvert behov og budsjett.

   

  Vi har alt fra enkle kaffetraktere til sofistikerte espressomaskiner som gir deg en deilig kaffeopplevelse. Våre kaffemaskiner er enkle å bruke og vedlikeholde, og gir deg enkel tilgang til kaffe av høy kvalitet.

   

  ny kaffeløsning med startkit

   

  I tillegg til kaffemaskiner, tilbyr vi også et bredt utvalg av kaffebønner og andre ingredienser som du trenger for å lage den perfekte kaffen. Vi har også et bredt utvalg innen bærekraftige produkter. Med vår ekspertise og erfaring kan vi hjelpe deg med å finne de riktige produktene som passer for din arbeidsplass.

   

  Vi tror også på betydningen av god kundeservice, og vårt team er alltid tilgjengelig for å svare på spørsmål og gi råd om hvilken kaffeløsning som passer best for din arbeidsplass.

   

  5

   

  Vi tilbyr også skreddersydde avtaler og servicepakker for din arbeidsplass, slik at du kan være trygg på at du har den beste løsningen som passer for deg og dine ansatte.

   

  Så hvorfor ikke vurdere v:aroma som din neste kaffeleverandør? Med vårt brede utvalg av kaffeprodukter og ekspertise, kan du være trygg på at du tilbyr dine ansatte og kunder en fantastisk kaffeopplevelse. Besøk vår nettside i dag for å se vårt brede utvalg av kaffemaskiner og -løsninger, og finn den perfekte løsningen for din arbeidsplass.

   

  Vi ser frem til å hjelpe deg med å tilby kaffe av høy kvalitet til din arbeidsplass!

   

  ny kaffeløsning med startkit

   

   

   

   

  Kilder: 

  1. Ding, M., Bhupathiraju, S. N., Satija, A., van Dam, R. M., Hu, F. B., & Willett, W. C. (2014). Long-term coffee consumption and risk of cardiovascular disease: a systematic review and a dose-response meta-analysis of prospective cohort studies. Circulation, 129(6), 643-659. doi: 10.1161/CIRCULATIONAHA.113.005925 https://www.ahajournals.org/doi/full/10.1161/CIRCULATIONAHA.113.005925 
  2. van Dam, R. M., & Hu, F. B. (2005). Coffee Consumption and Risk of Type 2 Diabetes: A Systematic Review. JAMA, 294(1), 97-104. doi: 10.1001/jama.294.1.97 https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/201177

  3. Setiawan, V. W., Wilkens, L. R., Lu, S. C., Hernandez, B. Y., Le Marchand, L., & Henderson, B. E. (2017). Association of coffee intake with reduced incidence of liver cancer and death from chronic liver disease in the US multiethnic cohort. Gastroenterology, 152(2), 430-439. doi: 10.1053/j.gastro.2016.10.040 https://www.gastrojournal.org/article/S0016-5085(14)01200-1/fulltext

  4. Goldstein, E. R., Ziegenfuss, T., Kalman, D., Kreider, R., Campbell, B., Wilborn, C., . . . Antonio, J. (2010). International society of sports nutrition position stand: caffeine and performance. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 7(1), 5. doi: 10.1186/1550-2783-7-5 https://jissn.biomedcentral.com/articles/10.1186/1550-2783-7-5

  5. Higdon, J. V., & Frei, B. (2006). Coffee and Health: A Review of Recent Human Research. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 46(2), 101-123. doi: 10.1080/10408690590926944 https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10408390500400009
  6. Nehlig, A. (2010). Is caffeine a cognitive enhancer? Journal of Alzheimer's Disease, 20(S1), S85-S94. doi: 10.3233/JAD-2010-091315 https://content.iospress.com/articles/journal-of-alzheimers-disease/jad091315

  kaffekopper

  Finn den beste kaffemaskinen til arbeidsplassen din


  Sørg for at de ansatte får god kaffe på jobb hver dag ved å velge en kaffemaskin som tar utgangspunkt i deres behov og preferanser. Ta vår kaffemaskintest!

  Siri Theresa Andersen

  Siri er Markedsansvarlig i v:aroma. Hun trives best når hun kan nørde og ta til ny kunnskap. På kontoret finner du henne nesten alltid med en kopp kaffe og sittende i en yoga stilling på tross av at hun ikke driver med dette i det hele tatt...

  Siri Theresa Andersen

  coffee-beans.png
  Usikker på hvilken kaffemaskin du bør velge?

  Ta testen og finn den beste kaffemaskinen til din bedrift

  Kaffen på jobb er for mange den viktigste koppen de drikker i hverdagen. Sørg for at de ansatte får god kaffe på jobb hver dag ved å velge en kaffemaskin som tar utgangspunkt i deres behov og preferanser.
  Ta testen her