Varoma Blog
velkommen til

KAFFEBLOGGEN

  SISTE ARTIKLER 

  Lenge har kaffe holdt Norge i gang, og...

  Halden kommune ønsket en kantine løsning...

  Leie kaffemaskin til bedriften eller kjøpe ny kaffeløsning?

  29/01/2018,     Av Remi Andre Olsen,

  Jeg får mange spørsmål om man burde leie eller eie sin egen kaffemaskin på kontoret. Ettersom det har blitt et såpass vanlig spørsmål, tenkte jeg like så godt å skrive litt om de forskjellige faktorene du bør vurdere for å finne ut av hva som passer deg best.

  Det finnes mange meninger om hva som er best mellom å leie kaffemaskin eller kjøpe og dermed eie kaffemaskinen selv, og ofte er meningene basert på tidligere, personlige opplevelser med det ene eller det andre. I utgangspunktet bør du alltid starte med å vurdere hvilket behov dere har for kaffeløsningen på din arbeidsplass. Er det noen åpenbare behov for enten å eie eller å leie kaffemaskinen?

  Har du lest: Din guide til kaffe på jobben

  økonomiske faktorer ved å leie eller eie kaffemaskin

  Som en hovedregel fra et økonomisk ståsted bør man eie alt som stiger i verdi og leie det som synker i verdi. En kaffemaskin til din arbeidsplass vil alltid falle inn i kategorien over ting som synker i verdi. Derfor bør du, fra et rent prinsipielt økonomisk ståsted, leie kaffemaskin.

  Samtidig vil også verdien av en kaffemaskin påvirkes av oppfølgingen og servicen den får i løpet av levetiden sin. Ved god oppfølging kan du kanskje ende med en restverdi etter endt leieperiode som du ikke får «gleden» av hvis du kun leier.

  Om du kjøper kaffemaskinene kan du muligens ende opp med en levetid på maskinen på for eksempel seks år. Hadde du derimot leid den i en periode på fem år, hadde også det siste året blitt belastet med leie. Men la meg være tydelig på at de fleste av våre kunder ikke ender opp i en slik «restverdi-situasjon». De fleste ender kanskje opp med et ønske om å bytte til nyere modeller etter hvert som de kommer ut på markedet.

   

  Har du lest: Hvordan unngå dårlig kaffe på arbeidsplassen?

   

  identifiser behovene og kravene for kaffeløsning til bedriften

  De fleste som anskaffer en kaffemaskin til sin arbeidsplass er kun ute etter å få løst et funksjonelt behov. Trykk på knappen og få kaffe! En nyere kaffemaskin pleier å være mer stabil og dermed også dekke behovet bedre.

  Når du leier en kaffemaskin skjer dette ved en bestemt løpetid. På lik linje som når du leier eller leaser en firmabil. Dette er ofte ankepunktet med det å leie. Du forplikter deg til å leie ut hele perioden. Hvis du har spesielle behov som gjør at du ikke vil eller kan forplikte deg, så er ikke leie det riktige alternativet for deg.

  Det viktigste i det å forplikte seg til en leieperiode er at du er sikker på at du har valgt riktig løsning for deg og dine ansatte. Derfor er det viktig hvis du skal leie kaffemaskinen at du gjennomfører en god kravspesifikasjon og at du er trygg på den leverandører du velger. Dette gjelder i stor grad også om du skal kjøpe kaffemaskinen, da du dermed må stå for valget ditt i etterkant. Så det er svært viktig å spesifisere behovene og kriteriene på forhånd for å sikre at kaffeløsningen imøtekommer dem!

   

  New Call-to-action

   

  fordelene ved å leie kaffemaskin til bedriften

  Ved leie av kaffemaskin på jobben er det viktig at du også sier opp din avtale innen riktig tid (om du ikke ønsker å fortsette å leie, selvfølgelig!). De fleste av disse leiekontraktene har vilkår som gjør at de automatisk fornyer seg med mindre du sier opp avtalen skriftlig i god nok tid. Selv om dette er en vanlig problemstilling for mange er det derimot en løsbar oppgave for de fleste - og bør dermed ikke være et altfor stort problem.

  Om du velger å leie kaffemaskin til arbeidsplassen så er det noen fordeler for deg som kunde:

  • Forenklet budsjettprosess: raskere skattemessig utgiftsføring av investeringen da leien utgiftsføres i sin helhet.
  • Oppgradering: du kan enkelt oppgradere eller endre løsningen du allerede har, innenfor rammene på leieavtalen.  Dette skaper en fleksibilitet som er enkel og tilgjengelig hvis behovene i bedriften skulle endrer seg.
  • Frigjøring av kapital: ved ikke å investere i å kjøpe en kaffemaskin, så frigjør du denne kapitalen til andre formål. Du vil verken belaste soliditet eller likviditet.

   Les også: Hvordan velge riktig kaffemaskin til din bedrift

  kaffemaskin skal bidra til gode opplevelser på jobb

  Det er fort gjort å la seg forføre av lave priser, men like lett ende opp med en dårlig løsning som, uavhengig av om du leier eller eier kaffemaskinen, vil bli en dyr løsning for deg da den ikke løser behovene til de som bruker kaffemaskinen på jobben. Kaffe på jobben  skal tross alt være en glede og skape gode opplevelser uansett om du eier eller leier maskinen.

  Kort oppsummert så finnes det argumenter for både leie og eie av din kaffemaskin på jobben. Det viktigste er at du har en god kaffemaskin som serverer gode opplevelser til deg og alle dine ansatte gjennom hele arbeidsdagen. Som med det meste andre i arbeidslivet blir du uansett nødt til å ta et valg hva angår løsning og leverandør. Om du sørger for at du har en god prosess øker i det minste sjansene for å ende opp med en løsning og leverandør du kan stole på!

  Her hos oss i v:aroma kan du enkelt velge selv om du vil kjøpe eller leie kaffemaskin. Det viktigste for oss er en grundig gjennomgang av behovene i din bedrift og hva slags forutsetninger som kreves, slik at vi kan anbefale trygge og gode løsninger for deg som kunde både å leie eller å eie.

  Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat om en kaffeløsning som passer for din bedrift!

  kaffekopper

  Finn den beste kaffemaskinen til arbeidsplassen din


  Sørg for at de ansatte får god kaffe på jobb hver dag ved å velge en kaffemaskin som tar utgangspunkt i deres behov og preferanser. Ta vår kaffemaskintest!

  Remi Andre Olsen

  Remi er grunnlegger og daglig leder i v:aroma.

  Remi Andre Olsen

  coffee-beans.png
  Usikker på hvilken kaffemaskin du bør velge?

  Ta testen og finn den beste kaffemaskinen til din bedrift

  Kaffen på jobb er for mange den viktigste koppen de drikker i hverdagen. Sørg for at de ansatte får god kaffe på jobb hver dag ved å velge en kaffemaskin som tar utgangspunkt i deres behov og preferanser.
  Ta testen her